Na maanden twijfelen tussen (ver)kopen of verbouwen besloten we dan toch om het avontuur aan te gaan om onze woning te renoveren. Eens het ontwerp op punt stond konden we verschillende aannemers contacteren voor offertes. Hiermee konden we een realistische budgettering opstellen. Eenmaal de juiste aannemers gekozen waren, stelden we de planning op. 

STAP 1: tijdelijke woning

Gezien het een totaalrenovatie betreft, kunnen we onmogelijk in de woning blijven tijdens de werken. Daarom kozen we om 2 woonunits van de firma warsco te laten plaatsen in onze tuin: praktisch (je bent dicht bij de werken) en financieel haalbaar (stel dat je een woning tijdelijk huurt zit je al vlug met bijkomende kosten van EGW en ook andere praktische hindernissen zoals een complete verhuis...)

STAP 2: AFBRAAK

Wij kozen er bewust voor om zoveel mogelijk zelf te doen, dit is goed voor de portemonnee en de fysiek ;-) 

STAP 3: betonplaat gieten, metselwerken, stijlwanden plaatsen, plaatsen nieuw zolderluik

Er werden enkele raam- en deuropeningen dichtgemaakt, andere werden dan weer gecreëerd. Poutrels waren gelukkig nergens nodig. Het metselwerk werd verzorgd door Stijn de Caluwé (www.decaluwebouw.be). Al het schrijnwerk werd toegewezen aan Samuel De Vrieze van De vrieze woodconstruct .

STAP 4: Elektriciteit en sanitaire voorzieningen (alsook warmtepomp en zonnepanelen)

Wordt vervolgd ;-)