Hoeveel kost het opmaken van een asbestattest?

Eerst en vooral: wij zijn er ons terdege van bewust dat er heel veel verschillende prijzen terug te vinden zijn als je eventjes googelt...Doch, hou er ook rekening mee dat wanneer je bijvoorbeeld maar 250€ betaald voor een A(sbest)I(ventarisatie)A(ttest) met 4 stalen voor een bewoonbare oppervlakte van 185m²...de kwaliteit/juistheid van het attest zeer twijfelachtig is... Ikzelf, Gaëtan Deronne, ben een gecertificeerd ADI en volgde een degelijke opleiding tot AsbestInventarisatieDeskundige + ik blijf me steeds bijscholen en wordt regelmatig gecontroleerd door de certificatieinstelling (DNV).

Waarop is onze prijsberekening gebaseerd:

De prijs van het asbestattest is hoofdzakelijk afhankelijk van 2 factoren namelijk de totale vloeroppervlakte van de bebouwing (dit wil zeggen: de bebouwing op alle niveaus zijnde kelder, zolder, verdiepen + de bijgebouwen) + het aantal staalnames dat afgenomen wordt.

Er komt per attest steeds 50€ OVAM retributie bij, deze is vrijgesteld van BTW.

Voor het opmaken van een asbestattest van bijvoorbeeld een magazijn of een grote stalling hanteren wij andere (goedkopere) tarieven gezien deze minder arbeidsintensief zijn - deze prijzen zijn dan ook op aanvraag beschikbaar.

Hieronder vindt u onze tarieven terug voor het opmaken van residentiële AIA's.